Publieke Spelers

Open inschrijving

Leergang Politiek Bestuurlijke Sensitiviteit

Hoe krijg ik meer grip op het krachtenspel tussen politiek, media, ambtelijke organisatie en buitenwereld?

Hoe doe ik  praktische vaardigheden op die ik ook volhoud in de praktijk?

Hoe vergroot ik mijn impact, zodat ik de publieke zaak écht dien en vooruit help?

Je profiel

Herken je je in bovenstaande vragen en ben je werkzaam als beleidsmedewerker, beleidsadviseur, projectleider, programmamanager, of werk je op een andere manier voor de publieke zaak? Dan is de Leergang Politiek Bestuurlijke Sensitiviteit (PBS) van Publieke Spelers bedoeld voor jou.

Je ambitie

Politiek bestuurlijk sensitieve mensen krijgen meer voor elkaar in het spel om de publieke zaak. Zij doorzien namelijk het formele en informele spel dat wordt gespeeld. Ze analyseren de context waarin hun dossier zich bevindt en verkennen de belangen en drijfveren van de andere spelers (politici, bestuurders, journalisten, belangengroepen, etc). Die spel- en omgevingskennis maakt ze invloedrijker dan meer juniore collega’s. Ze zijn effectiever, omdat ze goede inhoud leveren én slim adviseren over het politiek bestuurlijk proces. Ze zijn geen toeschouwers meer, maar spelers in het spel om de publieke zaak. Als jij ook zo’n speler wilt zijn, volg dan de leergang Politiek Bestuurlijke Sensitiviteit van Publieke Spelers.

Je wordt impactvoller en je bent minder een speelbal.

Je kunt beter dat wat goed is voor de publieke zaak (en dus voor anderen) overeind houden.

De leergang Politiek Bestuurlijke Sensitiviteit

Kernwaarden van Publieke Spelers zijn: betrokken, dicht op de actualiteit en de werkpraktijk. De focus van onze leergangen ligt op het vergaren van spelkennis en – vooral – op aanleren van impactvol gedrag. Dat doen we blended, in een optimale mix van live ontmoetingen en online werken, samen en individueel. Onze app helpt je om je nieuwe gedrag te oefenen en te perfectioneren, ook lang na afloop van de leergang.

Je leerreis

De pictogrammen in de linker kolom geven de opbouw van de leergang Politiek Bestuurlijke Sensitiviteit weer.
De looptijd vanaf de intake tot aan module 4 is vier maanden. De app kun je na afloop van de leergang blijven gebruiken.

De leergang Politiek Bestuurlijke Sensitiviteit wordt begeleid door Tonco Modderman.

Startdata en investering

De leergang Politiek Bestuurlijke Sensitiviteit vindt 2 keer per jaar plaats, 1 keer in het voorjaar en 1 keer in het najaar:


♦  Editie najaar 2021 start 4 november 2021
♦  Editie voorjaar 2022 start 21 april 2022

Deelnamekosten bedragen € 2.750,- (exclusief BTW).
Totale tijdsinvestering is circa 6 dagen.

Vraag de brochure aan

Vul je mailadres in en ontvang de brochure in je mailbox om meer te lezen over de inhoud van de leergang.

De casussen brengen de theorie naar de praktijk. Het op papier maken van bijvoorbeeld een krachtenveldanalyse is bekend, maar het analyseren van de casussen en het voeren van de gesprekken vanuit de inzichten van deze training is nieuw en erg leerzaam.

Schrijf je in voor de leergang

Vul het inschrijfformulier in en we nemen contact met je op om een intakegesprek in te plannen.

Of wil je eerst een persoonlijk advies?

Mail of bel Tonco Modderman via info@publiekespelers.nl of 06 – 10 52 50 34 en verken wat de leergang Politiek Bestuurlijke Sensitiviteit specifiek voor jou kan betekenen.

Je blik wordt gericht op essentiële kennis. Vervolgens wordt ruim de tijd genomen om met die kennis te gaan spelen aan de hand van casussen. Die ruimte om te experimenteren en met elkaar in gesprek te gaan, dat geeft deze leergang echt grote meerwaarde.

Neem deel aan de kennismakingsworkshop

Regelmatige organiseren we een workshop zodat je op een laagdrempelige manier kennismaakt met de leergang Politiek Bestuurlijke Sensitiviteit en onze werkwijze. In de online workshop proef je aan wat politiek bestuurlijke sensitiviteit inhoudt en oefen je met een aantal concrete technieken om je politiek bestuurlijke sensitiviteit te versterken. Dat is waardevol op zich én je ervaart of de leergang PBS past bij jouw ontwikkeldoel.

Praktische info workshop

Datum & tijd: maandag 7 februari 2022, 12.30 – 16.00 uur
Locatie: ONLINE
Jouw voorbereidingstijd: +/- 30 minuten
Trainers: Tonco Modderman en Mark Reijnders

Leren in tijden van Corona?

Gezondheid staat altijd voorop. Dus zolang Corona onder ons is, houden we ons bij al onze activiteiten aan de richtlijnen van het RIVM.
En mochten de maatregelen het niet toelaten elkaar live te ontmoeten, dan zal de leergang of workshop volledig online plaatsvinden.
We hebben in dat geval de juiste oplossingen achter de hand om de leergang net zo effectief te laten zijn.